Recepten per land Recepten uit Europa Culinaire kaart België Reizen naar Europa
Worldcook's RECEPTEN uit BELGIË
     
Luik

Oost-
Vlaanderen

West-
Vlaanderen

Limburg
   

Konijn met
biersaus

Smoutebollen

Gevulde tomaat

Frieten

Garnalen
kroketten

Varkenshaas
met jeneversaus

Frikadel met
kriekensaus

Mattetaart

Gevulde rollade
 
Luikse
gehaktballetjes

Meulemeester
eieren

Filet Américain

Gegratineerde
witlof

Wafels


Waterzooi


Vlaamse
kabeljauw

Kaaskroketten
 

Belgisch koken lijkt in een aantal opzichten op Nederlands koken, en dan vooral op gerechten uit de provincie Limburg, ofschoon er ook wel Franse invloeden zijn België ligt aan zee, en vis, mosselen en garnalen staan niet zelden op het menu. Bekend zijn natuurlijk de Vlaamse frieten en Belgisch bier is wereldberoemd, ook om mee te koken. Witlof en asperges zijn populaire groenten. Behalve vis en mosselen wordt er ook wild en kip gegeten, en konijn is ook vaak in recepten te vinden.
Speciale dagen in België zijn 1 januari, dan worden wafels geserveerd; 9 januari is Verloren Maandag, de eerste maandag na Driekoningen en men serveert
 worstenbroodje of  appelbollen; 11 juli is de Dag van de Vlaamse Gemeenschap, een goede dag om "Vlaamse frieten" te bakken; op 21 juli werd het land in 1830 onafhankelijk van Nederland; 27 september is de dag van de Franse gemeenschap en op 15 november is het de dag van de Duits sprekende gemeenschap; tenslotte op 11 november vieren de Nederlands sprekende Belgen Sint Maarten en bakken ze misschien een Sint Maartenskoek. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde feestdagen.

 
Carbonades
Flamandes

Witlofmarmelade

Suikertaart

Aardappel
kroketjes

Kabeljauw met
Duvelsaus

Luikse salade

Mosselsoep
 
     
Sleedoornlikeur

Voerense platz

Taugé met ei

Café Liégois

Pékèt-ijs