Klik voor grotere foto
Australische
receptenRecepten
met perziken
Klik voor grote foto
Belgische
recepten


Recepten
uit Luik

 

Perziken Kylie

  Pékèt-ijs
   

Dompel de perziken voor 20 seconden onder in kokend water, spoel ze af met ijskoud water en pel ze. Breng de wijn aan de kook met de suiker en de gember en pocheer de perziken hierin gedurende 5 minuten. Doe dit mengsel samen met de frambozen in een klein pannetje of plastic bakje met deksel en laat het 4 uur staan. Neem de gember eruit. Doe in elke ijscoupe een paar bolletjes ijs en verdeel de perziken, de frambozen en het vocht erover.

Geïnspireerd door (en aangepast naar eigen idee) het boek "Australië, een reis boordevol smaken en recepten" van Dickhaut en Boyny. Deze schrijvers vonden dit de moderne versie voor Kylie Minogue van Pêche Melba.

Roer de dooiers de melk en de suiker goed door elkaar en verhit dit mengsel, ofwel au bain marie, of in de magnetron, eerst 30 seconden en dan 15 seconde per keer, goed roeren tussendoor. Als het mengsel heet is en wat dikker, kan de slagroom, de vlierbessensiroop en de Pékèt worden toegevoegd. Laat het mengsel een uur afkoelen en bevries het dan, in een ijs-machine of in de vriezer, roer in dat geval elk uur. Dit ijs komt niet echt uit Luik maar is aan mijn eigen brein ontsproten.

Eens op bezoek in Luik moest ik natuurlijk de lokale drank kopen, maar uiteindelijk vond ik het niet zo lekker om zo te drinken en heb toen iets anders verzonnen.