Nieuwjaars-
recepten
Worldcook's Kerstrecepten  
Veel landen hebben kersttradities; sommigen hebben speciale broden, anderen hoofdgerechten en weer andere dranken. Er zijn landen waarop Kerstavond (de 24e) speciale spijzen kent zoals in Frankrijk, maar in andere landen is het juist eerste kerstdag. Het beroemdste kerstgerecht is waarschijnlijk de Britse Christmas Pudding, waaraan je al eind november dient te beginnen. In Limburg eet men op kerstavond graag bladerdeegbakjes met ragout; toen ik klein was en in Amsterdam woonde, aten we na de Nachtmis witbrood met biefstuk (midden in de nacht). In ScandinaviŽ is het traditie om lutefisk (stokvis) of anders varkensrollade of gebraden gans te eten. In Spanje op het platteland wordt lam gegeten. Amerikanen eten rosbief, want die eten al kalkoen voor Thanksgiving op 4 juli.
Veel Europese landen kennen hun eigen versie van krentenbrood; in Belarus moet je op Kerst brood met je handen breken en niet snijden.
Wat je echter ook eet en drinkt, neem de tijd en geniet ervan, want Kerst is een van de weinige dagen, waarop de economische wereld bijna tot stilstand komt.
     
 
Krentenbrood
recepten

BŻche de NoŽl


Kouglof


Kerstlikeur

Krentenbrood

Knien in't zoer

Pan de Pascua

Cola de mono
 
     
 
Krentenstol
met dadels

Koekhuis

Kerstcake met
marsepein

Mince pies
Christmas pudding
Kerstcake

Kerstcake
met vijgen

Risalamande
 
     
   
Rumtop

RagoŻt
Kerstkoekjes
Kerstkoekjes
pagina
Kerstkoekjes
Kerstboompjes

Kerstklokjes

Kerststerren
   
       
   
Berliner
kranser

Julekake

Panettone

Insalata di
rinforzo

Anoushabour