Recepten
voor kinderenMeer Kerst
recepten


Recepten
voor kinderen


Chocolade
recepten

 
 
 

Koekhuis

 

Trilobietenkoekjes

  • 250 GRAM ZELFRIJZEND BAKMEEL
  • 150 GRAM BRUINE SUIKER
  • 2 EETLEPELS SPECULAASKRUIDEN
  • 125 GRAM BOTER
  • 1 DECILITER YOGHURT
  • SMARTIES
  • 200 GRAM POEDERSUIKER
 

Meng meel, boter, speculaaskruiden, suiker en yoghurt tot een deeg. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap ter grootte van de bakplaat en bak deze koek een half uur op 200 graden. Knip indertussen van stevig papier een huis, wat gebruikt kan worden om de koek uit te snijden. Laat de koek een beetje afkoelen maar niet helemaal, hij moet nog een zacht zijn. Snijd nu vier muren uit, twee dakplaten en eventueel een schoorsteen. Snijd een deur uit één van de platen en een raam uit een andere plaat. Maak "lijm" van poedersuiker en water en lijm de boel aan elkaar. Plak wat smarties als versiering en een stuk watten als rook.

Ik werd geïnspireerd door het enorme koekhuis, dat elk jaar stond te pronken in het Intercontinental Hotel in Tashkent. Het is veel werk, maar niet erg ingewikkeld en de kinderen vinden het fantastisch.

De Worldcook website heeft ook een pagina voor kerstkoekjes.

Maak een deeg van bloem, boter en ei, suiker en vamillesuiker. Maak daarvan koekjes in de vorm van trilobieten (een soort voorhistorische kakkerlakken; kakkerlakkoekjes leek me echter niet zo prozaïsch) met behulp van een vork. Gebruik rozijnen voor de ogen. Bak de koekjes een kwartier op 180 graden. Smelt de chocolade met de slagroom en doop het achtereind van de trilobieten hierin.

Toen ik aan het zoeken was naar het onderwerp "trilobieten" (hartstikke interessant) voor mijn zoon Victor, kwam ik dit recept tegen op de website van Professor Hart en heb het een beetje aangepast. Hele enge koekjes!