Recepten per land Recepten uit Afrika Culinaire kaart Afrika Reizen naar Kenia
Worldcook's RECEPTEN uit KENIA  
 
 
Kip Nyandarua

Garnalencurry

Kachumbari

Kokoscustard

Kerriemais

Noedels met
groente

Spinaziesoufflé
 
   
Malindi
macchiato

Mombasa koffie

Tilapia met
kokossaus

Mombasa curry

Citroenmousse

Bananen met kokossaus

Thee masala
 

Als ik op reis ben, is het eerste wat ik doe de lokale bevolking uithoren over hun eetgewoontes,, manier van koken en recepten. Veel Kenianen vertelden, dat ze Tanzaniaans eten eigenlijk lekkerder vinden. Ik was dan ook verbaasd uit te vinden, dat er een aantal overeenkomsten zijn. Zoals bij voorbeeld de liefde voor mandazi, maar ook de curries die regelematig op het menu prijken. Die zijn waarschijnlijk ingevoerd door Indiërs, die in eerste instantie naar Kenia kwamen om handel te drijven maar later ook het land werden binnengebracht om te werken aan de spoorlijn, en die vervolgens niet meer weggingen.
Je ziet nog meer sporen van de geschiedenis terug in de Keniaanse gerechten. In de vijftiende eeuw werd de stad Mombasa gesticht door Arabieren. Een eeuw later probeerden de Portugezen de kust in te nemen. In 1824 werd Kenia een Brits protectoraat. De Britten brachten Aziaten binnen om de Oeganda spoorlijn te bouwen in 1895; dit is misschien een van de redenen, dat noedels regelmatig op het menu staan in Kenia.
Speciale dagen in Kenia, waarop je deze gerechten zou kunnen serveren, zijn 1 juni, Madarakadag; 20 oktober, Kenyattadag; en 12 december, de dag van de onafhankelijkheid in 1963. Klik op culinaire kalender, voor meer links tussen recepten en wereldwijde feestdagen.