Recepten uit andere landen Reizen naar ItaliŽ Italiaanse recepten Culinaire kaart ItaliŽ
Worldcook's ITALIAANSE RECEPTEN uit APULIA

Abruzzo

Aosta

Apullia

Basilicata

Calabria

Campania

Emilia-
Romagna

Friuli

Lazio

Le Marche

LiguriŽ

Lombardia

Molise

Piemonte

SardiniŽ

SiciliŽ

Trentino-
Alto Adige

Toscane


Umbria


Veneto

Vroeger overleefden de bewoners van Apulia op de producten van hun eigen land; ze waren arm en gebruikten geen dure ingrediŽnten, maar wel heerlijke verse producten. In de keuken van Apulia zie je veel aubergine, courgette, tomaten en venkel. Bonen zijn ook populair. Aangezien er een lange kustlijn is, eet men vis en schelpdieren.
Een van de bekende streekproducten is de kaas Caciovallo, een kaas die op Provolone lijkt en gemaakt wordt van de melk van de half-wilde Podolica koe; je vindt deze kaas ook in Molise. Veel wijnen worden gemaakt uit de Aglianico druif, die overal in Zuid-ItaliŽ groeit. Salento is de streek op het meest zuidelijke schiereiland, met de steden Lecce en Brindisi, en hier groeit de zwarte truffel.
De inwoners van Apulia houden erg van Paastradities, net als andere Italianen. Op Goede Vrijdag serveren ze calzone di cipolla alla Barese. Verder liggen de resten van Sint Nicolaas in Bari, de hoofdstad van ApuliŽ begraven. De stoffelijke resten van Sint Nicolaas werden in 1078 uit Myra hiernaartoe gebracht; deze sint is nu ook de beschermheilige van Bari; zijn feest wordt op 6, 7 en 8 mei gevierd. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde feestdagen.


Brood polpette
Tomato foccacia
Tomaten
focaccia

Timballo di
spaghetti al forno
Italian eggplant
Aubergine
met kaas

Spaghetti met
broccoli

Cannelloni met
aubergine

 Orecchiette 
 
Calzone di
cipolla
 
Torta ricotta