Recepten per land Culinaire kaart OceaniŽ Recepten uit OceaniŽ
Worldcook's RECEPTEN uit AUSTRALIň

Gegrillde
groentesalade

Witte bonen in
tomatensaus

Anzac biscuits

Kipquenelles

Citroen-
gembertaart

Chili garnalen

Lamskoteletten met
macadamianoten
     
Pasta met tonijn
en prosciutto

Perziken Kylie

Citroencake

Mango
madness

Mate's meat pie
   

De Australische keuken is een smeltkroes van smaken en achtergronden uit verschillende landen. Tot de 18e eeuw was het land uiterst spaarzaam bevolkt, hetgeen dramatisch veranderde net de invoer van Britse veroordeelden in 1788. Daarna bleven de grenzen relatief open (als je tenminste niet ouder bent dan 40) en veel mensen emigreerden naar dit land. Het resultaat was, dat het Australische menu niet alleen veel Britse sporen draagt, maar dat ook Italiaans en ander Mediterraan eten goed verkrijgbaar is, net als Aziatische schotels uit allerlei landen, die natuurlijk vrij dichtbij liggen.
Barbecue met grote lappen vlees is populair; een echt Australisch gerecht moet wel kangoeroesteak of "roo steak" zijn. Hoewel struisvogelbiefstuk hier wel te krijgen is, heb ik nog nooit kangoeroevlees gezien, afgezien van het blikje kangoeroestaartensoep waar mijn moeder ons in 1970 met Kerstmis mee heeft geprobeerd te vergiftigen. De AustraliŽrs zijn ook zoetekauwen, ze houden erg van milkshakes, smoothies en cheesecake. En vlak ook cafť latte niet uit, maar daarin staan ze niet alleen.
Speciale dagen in AustraliŽ, waarop je deze schotels zou kunnen klaarmaken, zijn 26 januari, AustraliŽdag; 25 april, Anzacdag (voor Anzac bisuits); 3 juni, Mabodag; 6 juni, de verjaardag van de koningin en 31 juli, Nationale Bomenplantdag.