Klik voor groter formaat foto


Recepten
met bessen


Amerikaanse
recepten


Recept uit
New York State

 
 

Kruisbessenflapjes

 

New York cheesecake

 

Rol het bladerdeeg uit en snijd er 4 vierkanten uit. Zet de kruisbessen met een eetlepel water en de suiker op middelhoog vuur en verhit dit gedurende 10 minuten; roer goed. Roer de custardpoeder los met een eetlepel water en doe dit bij de kruisbessen; verhit nog twee minuten en laat het afkoelen. Verdeel het kruisbessenmengsel over de bladerdeegvierkanten en sluit ze diagonaal; plak de randen vast met wat water. Bak de flapjes 20 minuten op 200 graden.

Maal de koekjes met de boter fijn in een keukenmachine en druk dit mengsel op de bodem van een ronde taartvorm. Meng de roomkaas met de eieren, 125 gram suiker, de vanillesuiker en de citroensap en giet dit op de koekjesbodem. Vul een bakplaat met een flinke laag heet water, zet de taartvorm in het midden en bak de taart een uur op 180 graden. Meng de zure room met de overgebleven suiker en giet dit op de taart; bak hem nog eens tien minuten. Zet nu de taart minimaal 4 uur in de koelkast en bestrooi hem met cacao, alvorens de taart te serveren.

Serveer deze cheesecake op 3 januari, de dag dat in 1870 de bouw van de wereldberoemde Brooklyn Bridge tussen manhattan en Brooklyn werd gestart. Klik hier voor de culinaire kalender, waar je meer links kunt vinden tussen recepten en wereldwijde feestdagen.