WORLDCOOK'S REIZEN - BANGKOK OMGEVING (Thailand)
Recepten uit Thailand Reizen naar Thailand Reizen naar andere landen

Drijvende markt "Dumnoen Saduak"
De drijvende markt was vroeger binnen de stadsgrenzen van Bangkok, maar de stad groeide en de ruimte werd duurder, dus de markt moest naar buiten verhuizen. Helaas is het daardoor nu meer een toeristische bezienswaardigheid geworden, terwijl het vroeger een echte markt was. Je kunt er nog steeds groente en fruit kopen, maar je ziet er niet veel Thaise mensen inkopen doen en de kanaals zijn vol met boten, afgeladen met toeristen. De "long boats" die bekend zijn uit een James Bond film, zijn ook heel populair. De markt vindt plaats in de vroege ochtend.

 

 

 

Brug over de rivier Kwai
Op anderhalf uur rijden van Bangkok vind je de fameuze "brug over de rivier Kwai" waar duizenden krijgsgevangenen en burgers (uit Groot BrittaniŽ, AustraliŽ, de Verenigde Staten en Nederland) zijn omgekomen. Er is een museum dat JEATH heet (Japan, England, Australia, Thailand, Holland). Afgezien van het feit dat de naam van de landen niet juist is (het zou wellicht beter JGATN hebben kunnen heten) verschillen de meningen over de A: sommige informatiebronnen menen dat deze voor Australia staat, anderen America. Het museum bevat voor ons interessante informatie, namelijk oude Nederlandse kranten, waarin mensen die nu of al heel oud zijn of niet meer leven hun relaas doen over wat ze hier hebben meegemaakt.
De brug maakte onderdeel uit van de spoorlijn naar Birma (Myanmar); de spoorlijn zou uiteindelijk helemaal naar India gaan lopen. De Japanners wilden hun voorraden over deze spoorlijnen gaan transporteren en daarom bombardeerden de geallieerden de spoorlijn met grote regelmaat. De begraafplaats ernaast bevat heel veel graven van jonge mannen, de meesten een jaar of 20. Waarschijnlijk hadden ze geen idee waar ze heen gingen, laat staan hoe het zou eindigen. We zien ook veel Nederlandse namen.


Voor heerlijk Thais eten, klik HIER of op de foto's hieronder