Klik voor grotere foto


Franse
recepten


Reizen naar
Frankrijk


Muffin
recepten

Aardbeien-
taartrecepten
 

Millefeuille aux fraises

 

Sticky toffee muffins

 
  • 150 GRAM ZELFRIJZEND BAKMEEL
  • 150 GRAM BRUINE SUIKER
  • 150 GRAM BOTER, zacht
  • 2 EIEREN
  • 3 EETLEPELS ROOM

Verdeel het bladerdeeg in drie porties en rol deze tot even grote cirkels. Bak ze een kwartier op 180 graden en laat ze afkoelen. Roer de suiker door de crème fraîche. Leg de helft van de aardbeien op de eerste cirkel en schep er wat room op. Leg de tweede cirkel erop, de tweede helft van de aardbeiplakjes en wat room, en sluit af met de laatste cirkel. Verdeel de overgebleven room over de boven- en zijkant. Bedek de zijkant met amandelschaaf. Rol de marsepein uit tot een cirkel ter grootte van de taart en leg die bovenop. Garneer met hele aardbeien.

De Worldcook website heeft nog meer heerlijke recepten voor aardbeientaarten zoals aardbeienroomtaart, aardbeientaartjes en deze aardbeientaart.

De zonnewende op 21 juni is een reden voor de Fransen om hun jaarlijkse Fête de la Musique, te vieren. Amateurmusici treden hier op. Het feest is in het leven geroepen in 1976 door de Amerikaan Joel Cohen, die voor Radio France werkte. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.

Doe 100 gram van de suiker en 100 gram boter in een kom en klop dit enkele minuten. Doe de eieren erbij en klop nog eens 2 minuten. Doe het meel erbij en roer voorzichtig. Schep het beslag in ingevette muffinvormpjes en bak ze 20 minuten op 165 graden. Smelt de rest van de boter met de overgebleven suiker, doe de room erbij en klop goed. Giet de saus over de muffins.