Recepten
uit Chili


Recepten met
sinaasappel

 
 

Geconfijte sinaasappelschil
Cascara de naranja confitada

 

Bladerdeeg

   
  • 500 GRAM BLOEM
  • 500 GRAM BOTER
  • 1 EETLEPEL ZOUT

Boen het fruit goed af met heet water. Snijd de schil eraf en knip deze in smalle reepjes. Doe de reepjes in een pan, tezamen met de suiker en 1 deciliter water. Kook dit mengsel zachtjes in een open pan tot al het water verdampt is. Neem de schilletjes uit de pan en leg ze op een stuk bakpapier, zo, dat ze elkaar niet raken. Laat ze twee dagen drogen en bewaar ze in een goed afgesloten doos.

Meng de bloem, zout, 50 gram boter en 3 deciliter water en kneed dit deeg 5 minuten. Rol het deeg uit tot een lap van 20X30 cm en leg het deeg een half uur in de koelkast. Neem de rest van de boter een half uur voordat het gebruikt wordt uit de koelkast. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol hierop de boter uit tot een rechthoek van 12X17 cm. Leg de boterlap in het midden van de deeglap en vouw het deeg in drieën om de boter. Rol nu de hele lap uit tot 20X30cm. Leg het deeg weer in de koelkast. Herhaal het proces (opvouwen, uitrollen, terug in de koelkast) drie keer.

Bladerdeeg kun je natuurlijk in de diepvries in de supermarkt vinden. Het is veel werk, maar zelfgemaakt is echt lekkerder. Maak gewoon een kilogram per keer en vries het deeg dat je over hebt, in stukken in. Altijd handig!