Amerikaanse
receptenRecept uit
Hawai


Recepten
met peer


Recepten
met gember


Recepten
met ananas
 

Ananastaart

 

Peren-gembertaart

  • 1 BLIKJE ANANASSCHIJVEN
  • 250 GRAM BOTER
  • 200 GRAM ZELFRIJZEND BAKMEEL
  • 250 GRAM SUIKER
  • 4 EIEREN
 

 

Smelt 50 gram boter met 50 gram suiker en giet dit in een ingevette taartvorm. Leg de ananasschijven erin in. Doe de rest van de ingrediënten bij elkaar en mix goed. Giet het beslag op de ananas en bak de taart een 45 minuten op 170 graden.

Voor meer omgekeerde taarten, zie de recepten voor tarte Tatin, peren-speculaastaart, ananas tarte tatin en rabarber tarte tatin.

Op 26 november 1778 was Kapitein James Cook de eerste Europeaan die Maui bereikt, het op twee na grootste eiland van Hawai, dat nu bij de Verenigde Staten hoort. Klik op culinaire kalender, voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis

Meng de boter met de bloem en 50 gram suiker en kneed dit tot een deeg. Rol het uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee, zet deze een uur in de koelkast. Pocheer ondertussen de peerplakjes 10 minuten, leg ze op de deegbodem. Klop de eieren los met de overgebleven suiker en roer de roomkaas erdoor, de crème fraîche, de gember en het citroensap. Giet dit op de peren. Bak de taart drie kwartier in de oven op 170 graden.

De Worldcook website heeft nog een recept voor peren-gembertaart.