Recept uit
Hong Kong


Recepten met
kreeft en krab


Italiaanse
recepten


Recepten
met broccoli

 

Hong Kong kreeft

 

Italiaanse kabeljauw

 
  • 4 MOTEN KABELJAUW
  • SAP VAN 1 CITROEN
  • 100 GRAM MOZZARELLA, in plakjes
  • 50 GRAM BACON, in plakjes

Kook de kreeft, haal hem uit de schaal en snijd hem in stukken. Blancheer de broccoli en de wortels enkele minuten. Roerbak de kreeft drie minuten, voeg knoflook en gember toe en roerbak nog twee minuten. Roer de maizena door de bouillon, doe dit bij de kreeft en verhit tot het dikker wordt. Roer dan de broccoli en wortels erdoor.

Serveer deze kreeft eens op 1 juli. Op 1 juli 1997 werd het eigendom van Hongom overgedragen door Groot Brittanië aan China. De 100 jarige lease was afgelopen. Klik op culinaire kalender om Links te vinden tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.

Leg de moten vis in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Leg de mozarella op de vis en de bacon er bovenop. Bak de schotel 25 minuten in de oven op 200 graden.

Op 19 oktober 1912 veroverden de Italianen Tripoli (Libië) van het Ottomaanse Rijk. De Ottomanen waren er sinds 1551; de Italianen bleven tot 1947.  Klik op culinaire kalender, voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.