Recepten uit
OegandaReizen naar
Oeganda

Britse
receptenRecept uit
Yorkshire

Reizen naar
Groot Brittanië

Chapati-omeletrolletjes

 

Yorkshire pudding

   
  • 150 GRAM BLOEM
  • 3 EIEREN
  • 1/4 LITER MELK
  • 3 EETLEPELS BOTER

Voeg een paar eetlepels water en peper en zout naar smaak toe aan de eieren en klop ze los. Bak er vier omeletten van. Verhit de chapatis ondertussen. Leg op iedere chapati een omelet en rol ze op. Serveer de rolletjes met tomatensaus.

9 juni is Heldendag in Oeganda. Nadat het Britse protectoraat in 1962 was beëindigd, werd het land verscheurd door Amin en Obote; de laatste vermoordde op 9 juni 1981 een aantal  tegenstanders. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.

Doe de ingrediënten in een kom en klop ze goed door elkaar. Zet het beslag een half uur in de koelkast. Verhit de oven op 225 graden. Bestrijk 8 muffinvormpjes met olie en zet ze een halve minuut in de oven. Vul ze voor een derde met beslag en zet ze terug in de oven. Bak de pudding 15-20 minuten en serveer direct.

29 maart 1461 is een belangrijke dag in de "War of the Roses" in Groot Brittannië. In de Battle of Towton, overwon Edward van York Koningin Margaret en wordt daarmee Koning van Engeland, Koning Edward IV. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.