Recepten
met banaan


Recepten
met koffie


Britse
receptenReizen naar
Groot Brittanië
 
 
 

Koffie bananen

 

Cabinet pudding

 

Meng de koffie met 1/2 deciliter water. Pureer drie bananen en meng de koffie en de likeur erdoor. Verdeel dit mengsel in drie gelijke porites. Schep de eerste portie in drie coupes, schep er een eetlepel suiker op en een paar eetlepels yoghurt, herhaal dit proces twee keer. Garneer met plakjes van de overgebleven banaan.

Schep de blokjes cake, de geconfijte kersen en de rozijnen door elkaar. Klop de eieren en de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker en klop de melk en de slagroom erdoor. Giet dit mengsel over de cakeblokjes, roer alles goed door. Laat het mengsel een kwartier staan, schep het dan over in een taartvorm en bak de pudding een uur op 160 graden.

Bronnen verschillen van mening over de herkomst van dit gerecht. Sommigen zeggen dat het Amerikaans is, maar die doelen misschien op het artikel in de Time Magazine, dat de politieke verwarring in de Verenigde Staten in de twintiger jaren beschrijft. Interessant weliswaar, maar nauwelijks eetbaar. Anderen vinden het Duits, hetgeen niet zo gek is omdat "Kabinett Pudding" heel Duits klinkt. Maar de meesten zeggen Engels, en daar houd ik me ook maar aan.