Klik voor grote foto


Nederlandse
recepten


Recepten uit
Zuid-Holland


Mexicaanse
recepten

Recept uit
Den Haag

 

 

Haagse bluf

 

Churros

 

Klop de eiwitten stijf met een electrische mixer. Voeg langzaam de suiker toe, blijf kloppen, en vervolgens het rode bessensap, blijf steeds kloppen. Verdeel het mengsel over vier beschuiten en garneer met een takje bessen of wat jam.

Op 13 mei 1619 werd Johan van Oldebarneveldt ter dood beroordeeld en gebracht in Den Haag wegens verraad Klik op culinaire kalender, om meer links te vinden tussen recepten en wereldwijde historische gebeurtenissen.

Haagse bluf is anders ook een prima gerecht voor Prinsjesdag, de derde dinsdag in september. Er is geen politicus die zich daar niet in herkent.

Breng 2 deciliter water aan de kook met de boter. Doe de bloem erbij en verwarm dit al roerend tot het deeg als een bal loslaat. Doe het vuur uit en roer een voor een de eieren erdoor. Smelt de chocola met de room. Spuit met behulp van een spuitzak vormpjes, frituur deze tot ze goudbruin zijn. Bestrooi ze met poedersUiker en doop ze in het chocolademengsel.

Op 30 september wordt in Mexico “Morelo’s verjaardag” gevierd. José María Morelos y Pavón, een van de stichters van het land die de onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje leidde, werd op die datum in 1765 geboren. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.