Klik voor grotere foto


Russische
recepten


Recepten uit
Nieuw Zeeland


Recepten
met bessen


Aardbeien
recepten

 

Citroen pavlova

 

Kruisbessentoetje

 

Klop de eiwitten stijf, klop eerst de suiker er langzaamaan door en dan de maizena. Maak twee gelijke cirkels of ovalen op een met bakpapier bekleed bakblik. Verhit de oven voor op 180 graden, draai de temperatuur naar 120 en bak de meringues 1 uur. Draai de oven uit maar laat de meringues er nog een uur instaan. Neem ze uit de oven om af te koelen. Roer de lemon curd door de slagroom en verdeel een helft van dit mengsel over elk stuk meringue. Zet de twee ovalen op elkaar en verdeel het fruit erover.

Pavlova werd gecreëerd in een hotel in Wellington, toen de balletdanseres Anna Pavlova het land bezocht op haar wereldtournee.
Als je een minder georganiseerde dag hebt, gooi je de boel gewoon bij elkaar en krijg je Eton mess.

Op 6 februari is het Waitangi Dag in Nieuw Zeeland, een goed moment voor deze heerlijke taart. Klik hier voor de culinaire kalender, waar je meer links kunt vinden tussen recepten en wereldwijde feestdagen.

Smelt de boter, voeg de suiker en de kruisbessen toe (houd er een paar achter voor decoratie) en stoof ze 10 minuten. Maak ze stuk met behulp van een houten lepel. Laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Roer de slagroom door de kruisbessenpuree en garneer het toetje met slagroom en een paar kruisbessen. Zet het een uur in de koelkast alvorens hem te serveren.