Chocolade
recepten


Pannenkoeken
recepten

Klik voor grotere foto


Franse
recepten


Recepten uit
de Provence


Recepten met
sinaasappel

Reizen naar
Frankrijk
 

Chocolade-sinaasappelpannenkoek

 

Chocolade blanc mange

     

Maak de melk warm en los er 60 gram chocolade in op. Rasp de rest van de chocolade en zet het even in de koelkast. Roer de cacao, de bloem, de eieren en sap en rasp van één sinaasappel door de melk. Bak daar 10 kleine pannenkoeken van. Rasp de schil van de tweede sinaasappel en snijd het vruchtvlees klein. Smelt, voor de saus, de boter met de suiker en de slagroom. Draai het vuur uit en voeg de likeur toe. Giet de saus over de pannenkoeken, leg de sinaasappel erop en besprenkel met siaasappelrasp en geraspte chocolade.

Verhit 1 deciliter crème fraîche en los de chocolade erin op. Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker en de maizena, voeg dit toe aan de melk en verhit deze tot de suas dik wordt (niet koken!). Roer het chocolademengsel erdoor en de rest van de crème fraîche. Zet de blanc mange drie uur in de koelkast. Serveer met citroensaus.

Op 14 juli 1789 werd de Bastille bestormd. Nu zaten er op dat moment maar 7 gevangen, maar toch werd deze datum symbolisch voor de Franse Revolutie en is 14 juli nog steeds de belangrijkste Franse nationale feestdag. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.