WORLDCOOK'S REIZEN - BURUNDI
Recepten uit Burundi Burundi - overzicht Reizen naar andere landen
Burundi is een heel klein dichtbevolkt landje. Het vormde een geheel met Rwanda en werd aan het eind van de eerste Wereldoorlog in 1918 aan België toegescheiden, waarbij DR Congo ook hoorde. Sinds 1 juli 1962 is het land onafhankelijk van België en los van Rwanda en 28 november is Dag van de Republiek. Het land ligt aan het gigantische Tanganyikameer, dat bij de grote slenk behoort, en heeft ook mooie bergen, die groen en vruchtbaar zijn. De Burundezen zijn dol op hun bonen, zoete aardappel, cassave en groene bananen. Men vangt kleine visjes in het meer, die gewoon op het strand te drogen worden gelegd, waarna ze maanden houdbaar zijn.
De Burundeze werkt hard om toeristen binnen te halen, en toerisme komt langzaam op gang. Met de infrastructuur die snel verbeterd is, de natuur, water en strand en een aantal goede hotels zou dit wel eens toe kunnen nemen. Er zijn ook veel prachtige vogels zoals de gekroonde kraanvogel en andere dieren en bloeiende planten zoals de acacia en de flamboyant.
Het land is klein en de bevolking groot, en meer dan 80% leeft van de landbouw, waardoor grond duur is. De regering promoot bepaalde gewassen door alleen daarvoor gesubsidieerde zaden en kunstmest af te geven; daarom groeit er nu veel mais, een relatief nieuw gewas. Het land produceert ook koffie, voornamelijk voor de export.
Click for larger picture