Eier
recepten


Duitse
receptenRecepten uit
Beieren

Recepten
met citroen
 

Zoete omelet

 

Citroenbavarois

  • 4 EIEREN, gesplitst
  • 2 EETLEPELS BLOEM
  • 4 EETLEPELS SUIKER
  • 4 EETLEPELS ROOM
  • 1 DECILITER MELK
 

Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers met de suiker, melk, meel en room gedurende 5 minuten en roer dan voorzichtig de eiwitten erdoor. Bak van eenderde van het beslag een omelet, op een zacht vuurtje, totdat de onderkant lichtbruin is en de bovenkant net gestold. Houd deze warm in de oven op 80 graden. Bak de volgende omelet op dezelfde manier en leg deze op de eerste. Bak de derde omelet en leg die omgekeerd erop. Bestrooi met poedersuiker.

Zoete omelet is een simpel recept en tevens een klassieker. De ingrediënten zijn bijna altijd in elk huis aanwezig. Wees voorzichtig en geduldig, en dan wordt dit het beste dessert ooit!

De worldcook website heeft ook recepten voor aardbeienomelet en zoete appelomelet.

Roer de citroenrasp, suiker, slagroom, cottage cheese en likeur goed door elkaar. Verhit de citroensap en los de gelatine erin op. Laat de citroensap iets afkoelen en roer het door het cottage cheese mengsel. Klop de eiwitten stijf. Roer eerst de eidooiers door de cottage cheese en dan voorzichtig de eiwitten.  Doe het mengsel in een puddingvorm en laat het vier uur in de koelkast opstijven.