Argentijnse
recepten


Chocolade
recepten


Walnotentaart
recepten

 
Chocolade
recepten


Recepten
met walnoten
 

Chocoladetaart

 

Chocolade-walnotentaart

 

Maak een deeg van het meel, de suiker en 125 gram boter en leg het een half uur in de koelkast. Bekleed een lage ronde taartvorm met het deeg. Leg folie op het deeg en vul het met rijst of gedroogde bonen. Bak de taart 10 minuten op 180 graden. Haal de folie en de inhoud eruit. Smelt ondertussen de chocolade met de rest van de boter. Klop de eieren en eigelen gedurende 5 minuten en roer de gesmolten chocolade er voorzichtig door. Giet het chocolademengsel op het deeg, zet de taart terug in de oven en bak hem nog 20 minuten op 180 graden

Deze beide chocoladetaarten zijn vrij machtig en gemakkelijk genoeg voor 10 porties; ideaal voor verjaardagen dus. Hoewel ze beiden als belangrijkste ingrediënt chocolade hebben, smaken ze totaal verschillend. Allebei de recepten proberen dan maar!

Chocoladetaarten zijn heerlijk met wijngelei. De worldcook website heeft nog een ander heerlijk recept voor chocoladetaart.

Maal de walnoten fijn. Smelt de boter en meng met de walnoten, bloem en 75 gram van de suiker.Bekleed een taartvorm met het deeg. Smelt 100 gram chocolade met 2 eetlepels room en verdeel dat over de bodem van de taart. Meng de eigelen met de rest van de suiker en klop drie minuten. Verhit de rest van de slagroom en smelt voorzichtig de chocolade erin. Doe dit bij het eigeel mengsel en roer en giet het in de taartvorm. Bak 50 minuten op 150 graden.