Klik voor grotere foto


Sinterklaas
recepten


Nederlandse
recepten


Recepten
met mandarijnen

Reizen naar
Nederland
 

Banketstaaf

 

Mandarijnentaart

 

Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek met een breedte van 15 centimeter en de lengte van het bakblik. Meng de amandelspijs met een eidooier (dit eiwit wordt niet gebruikt). Maak hiervan een lange dunne "worst" met de lengte van het bakblik en leg deze op het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg op met de spijs erin. Klop het tweede ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de banketstaaf een half uur op 180 graden.

Gebruik voor een banketletter ongeveer anderhalf maal de hoeveelheid, maak een langere staaf en vorm deze tot een hoofdletter "M".

Kneed de bloem, de amandelen, 75 gram suiker, en 125 gram boter goed door elkaar. Rol dit deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Bak de taart een kwartier blind op 200 graden. Haal de steunvulling eruit. Leg de plakjes mandarijn in de taart. Smelt de overgebleven boter. Meng de boter met de eieren, het sinaasappelsap en de overgebleven suiker en giet dit mengsel op de mandarijnen. Garneer met de plakjes gekonfijte mandarijn. Bak de taart nog eens een half uur op 180 graden.