Click voor grote foto


Muffin
recepten

Griekse
recepten


Recepten
met walnoten

 
Paas
recepten
 

Hartige muffins

 

Tsoureki

  • 100 GRAM BOTER, zacht
  • 3 EIEREN
  • 250 GRAM ZELFRIJZEND BAKMEEL
  • 2 DECILITER YOGHURT
  • 75 GRAM BACON, in stukjes
  • 50 GRAM KAAS, geraspt
 

 

Bak de bacon in 5 minuten uit. Klop de eieren met de yoghurt gedurende 5 minuten; roer de rest van de ingrediënten erdoor. Giet het beslag in muffinvormpjes en bak de muffins 25 minuten op 180 graden.
Combineer met vis en spinazie voor een heerlijk hoofdgerecht.

Deze foto laat zien wat er gebeurt, als de kinderen van World Cook in hun moeder's voetsporen treden. Zij gaan zelfstandig aan de slag in de keuken. Helaas ogen hun koekjes wat bleekjes en om dat te verbeteren, leggen ze ze nog even onder de grill, en vergeten vervolgens de knop terug te draaien naar oven. Hun moeder, die de grill niet zo vaak gebruikt, ziet dat niet en bakt vervolgens haar muffins onder de grill. In plaats van netjes en gelijkmatig te rijzen, vertonen de muffins nu ziekelijke bulten op de rug. De smaak is er gelukkig niet minder om.

Kook twee eieren en kleur ze. Meng de andere ingrediënten goed door elkaar en kneed het deeg 10 minuten; laat het een uur rijzen. Verdeel het in drie porties en rol deze uit tot lange strengen. Vlecht de strengen ineen en sluit de vlecht tot een cirkel. Druk de gekleurde eieren erop; laat het brood nog een uur rijzen en bak het een half uur op 200 graden.

Tsoureki betekent "gevlochten brood" in het Grieks. Traditioneel gebruikt men er rood-paars gekleurde eieren voor, die kleur is het symbool voor het bloed van Christus. Ik heb rode velletjes gebruikt in de dubbele hoeveelheid