Schotse
recepten


Reizen naar
Schotland


Nieuwjaars-
recepten
 

Caramel shortbread

 

Roomboterkoekjes

  • 200 GRAM BLOEM
  • 175 GRAM BOTER
  • 125 GRAM SUIKER
  • 1 DECILITER ROOM
  • 100 GRAM CHOCOLADE
 

Maak een deeg van de bloem met 150 gram boter en 75 gram suiker. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en bak deze deeglap 20 minuten op 165 graden. Doe de rest van de boter, de rest van de suiker en de slagroom in een pan en breng het aan de kook (roer goed) totdat het mengsel bruin begint te kleuren. Neem de koek uit de oven en verdeel het caramelmengsel erover. Smelt de chocolade met een eetlepel room. Maak patronen van chocolade met behulp van de achterkant van een lepel. Snijd de koek in 30 kleine rechthoekjes.

Dit is een Schots recept. Nadat wij op een Schots bal waren geweest, ging ik op zoek naar een recept voor haggis, en kwam zo op de site voor traditionele Schotse recepten.

De Schotten eten hun shortbread graag met Nieuwjaar. Op Worldcook's Nieuwjaarspagina staan nog meer nieuwjaarsrecepten uit andere landen. Ga naar de shortbread-pagina voor meer heerlijke shortbread recepten.

 

Klop de boter en de suiker 2 minuten. Voeg één voor één de eidooiers toe en roer ze erdoor. Voeg de vanillesuiker toe. Maak hoopjes van dit deeg op een bakplaat en bak de koekjes 8 minuten op 180 graden.