Chocolade
recepten


Britse
recepten


Meer trifle
recepten


Recepten
met kersen
 

Vanillecrème

 

Chocolade trifle

  • 2 1/2 DECILITER YOGHURT
  • 1 ZAKJE VANILLESUIKER
  • 3 DECILITER ROOM
  • 100 GRAM SUIKER
  • 6 BLAADJES GELATINE, geweekt in water
 

Verhit een deciliter slagroom en los de gelatine erin op. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en los de andere ingrediënten erin op. Doe de mousse in een vorm en laat het 4 uur in de koelkast opstijven. Serveer met frambozensaus.

Snijd de muffins overlangs in tweeën; neem 4 coupes en leg twee helften op de bodem van elke coupe. Besprenkel de cake met likeur. Breng de melk aan de kook. Los de custard poeder en 3 eetlepels suiker op in een beetje water, roer dit door de melk en verhit het tot de custard dik wordt. Laat de custard afkoelen en giet het over de cake. Leg de kersen erop. Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker en schep dit op de kersen. Schep als laatste de chocolade erop.

13 september is de geboortedag van de Britse schrijver Roald Dahl (13/9/1916-23/11/1990), de schrijver van onder andere het boek Sjakie en de Chocoladefabriek. Hij had dit toetje, de combinatie van Brits en chocolade, vast lekker gevonden. Klik hier voor de culinaire kalender, waar je meer links kunt vinden tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.