Recepten
met koffie

Klik voor grote foto


Dominicaanse
recepten


Veganistische
recepten


Recepten
met banaan
 

Koffiemousse

 

Caribbische bananen

 

Maak de koffiebonen klein met een deegroller. Meng dit met de cottage cheese, room, mascarpone en eiwitten en verdeel het mengsel over 4 schaaltjes. Laat deze twee uur in de koelkast opstijven. Roer drie eetlepels heet water door de jam en schep deze saus over de koffie mousse. Garneer met een koffieboon.

Meng de bruine suiker, kruiden, rum en citroensap. Leg de bananen in een ovenschaal en bedek ze goed met het bruine suiker mengsel. Bak ze een kwartier op 190 graden in de oven.

Ik was op zoek naar een recept om "kajoli" in te gebruiken, een pasta uit dadelpalm sap, lokaal verkrijgbaar in Bangladesh. Dadelplamen groeien hier ook en het sap vormt de basis van melassestroop. Uiteindelijk werd het recept niet erg Caribbisch, afgezien van de rum dan. Maar wel erg lekker en een goed voorbeeld van totale "fusion cooking", het ideaal van Worldcook.

5 december is het ontdekkingsdag in de Domicaanse Republiek, om te vieren dat Columbus het land op die dag in 1492 ontdekte. Aan de andere kant van het Hispaniola eiland, Haiti, wordt hetzelfde feest gevierd.  Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.