Franse
recepten


Reizen naar
Frankrijk


Chocolade
recepten


Recepten
met koffie


Chocolade
recepten

Chocolade charlotte

 

Chocoladepudding

   

Rasp 50 gram chcolade en leg dit in de koelkast. Smelt de chocolade met 2 eetlepels slagroom, klop de eidooiers er één voor één door en laat het mengsel afkoelen. Verhit drie eetlepels slagroom en los de gelatine erin op. Klop de overgebleven slagroom stijf met de suiker, en klop de eiwitten stijf. Meng het chocolade mengsel met de slagroom en de gelatine, en roer voorzichtig de eiwitten erdoor. Schep 10 eetlepels hiervan op de bodem van een ronde schaal, en zet de lange vingers erin, rechtop tegen de wand van de schaal, naast elkaar. Schep de rest van het mengsel er nu in, en snijd het stukje van de lange vingers af, dat nog boven de vla uitsteekt. Koel de charlotte 4 uur in de koelkast, stort hem op een schaal en garneer met de geraspte chocolade.

Klik hier voor een recept van appelcharlotte.

Smelt de chocolade en de boter in de hete koffie. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker langzaam toe en blijf een minuut kloppen. Roer de eidooiers, de rijstebloem en de amandelspijs door het chocolademengsel en voeg als laatste voorzichtig de eiwitten toe. Schep het mengsel in een puddingvorm en bak de pudding een half uur op 190 graden.

Deze pudding is niet helemaal doorbakken als hij klaar is. De buitenkant is cake-achtig, terwijl de binnenkant nog zacht is. Je kunt de pudding ook in een-persoons vormpjes doen, bak ze dan 20 minuten. Serveer met custard saus.