Klik voor grotere foto
Vietnamese
recepten


Nepalese
recepten


Reizen naar
Nepal

 
Recepten
met banaan
 

Caramel varkenshaas
Thit heo kho tieu

 

Bananencurd (hartige)
Kerako raita

 
  • 2 BANANEN, gepeld en geprakt
  • 1/2 THEELEPEL ZOUT
  • 2 DECILITER YOGHURT
  • 1 GROENE PEPER, gesnipperd
  • HANDJE GROENE KORIANDER, geknipt
  • 1/2 THEELEPEL ZWARTE PEPER, gemalen

Meng vissaus, bruine suiker, vijfkruidenpoeder en pepers en marineer de varkenshaas hierin gedurende een uur. Roerbak de varkenshaas 10 minuten in hete olie, voeg de resterende marinade toe en verhit het geheel al roerend op een hoog vuur totdat het vocht verdampt is.

In Vietnam is het “Dag van de strijdkrachten” op 22 december. Op die dag in 1944 werd de voorganger van de Vietnam’s People’s Army, namelijk de “Armed Propaganda Unit for National Liberation” opgericht. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar; serveer gekoeld.

Bananen zijn één van de meest gegeten fruitsoorten, zo niet de meest gegeten; zowel in de tropen als in westerse landen zijn ze populair. Hetgeen begrijpelijk is, want de banana is een makkelijke vrucht: makkelijk te pellen, geen pitten, je hoef (bijna) niet te kauwen. Bananen bevatten een hoop kalium.
Bananen lijken aan een boom te groeien, maar dat is schijn: aan het eind van het seizoen gaat de "boom" dood en verdwijnt, en een heel nieuwe plant komt tevoorschijn om weer voor nieuwe bananen te zorgen.