Klik voor pasta foto


Italiaanse
recepten


Pasta
recepten


Recepten
voor kinderen

 

Knoflook kwartels

 

Verse pasta

  • 6 KWARTELS
  • 4 TEENTJES KNOFLOOK, uitgeperst
  • 1 EETLEPELS SAMBAL OELEK
  • 2 EETLEPELS HONING
  • 2 EETLEPELS KETJAP
  • 2 EETLEPELS OLIE
 

Meng olie, ketjap, honing, sambal en knoflook tot een marinade. Snijd de ruggetjes van de kwartels in odat je ze plat kunt leggen. Marineer de kwartels een nacht. Leg ze daarna op een ovenrek en rooster ze een half uur op 180 graden.

Toen wij in Oezbekistan woonden, gingen we wel eens naar een restaurant, waar kooitjes met kwartels langs de kant hingen. Over de kooien hingen witte doeken. Het angstige gepiep van de vogeltjes deed vermoeden, dat ze al wisten welk mes boven hun hoofd hing: kwartels prijkten namelijk op de menukaart. In die tijd maakte ik niet zo graag kwartelgerechten. Maar die herinnering is alweer vervaagd, en het is toch wel iets bijzonders.

Kneed de bloem en de eieren gedurende vijf minuten en voeg een klein beetje water toe, als het nodig is, tot een mooi soepel deeg ontstaat. Draai nu het deeg door de pastamachine op de grootste opening. Vouw het deeg dubbel en doe dat nogmaals; herhaal vijf keer. Nu heb je (als het goed is) een redelijk rechthoekige lap deeg. Zet nu de pasta machine een stapje dichter en draai het er nogmaals doorheen. Ga zo door totdat het deeg zo dun mogelijk is. Bij mij is dat de een-na-dunste stand, bij de laatste valt het deeg echt uit elkaar. Gebruik nu het deeg voor lasagna of canneloni of zet het opzetdeel erop en draai het deeg daardoor voor spaghetti of tagliatelle.

Verse pasta zelf maken is een hoop werk, maar het is leuk en een beetje therapeutisch (voor mij in elk geval). De kinderen vinden het ook fantastisch om te helpen.