Recepten met
sinaasappel


Spaanse
recepten


Recepten uit
Valencia

 
 

Marmelade ijs

 

Honing-kaneelijs

 

Meng de eidooiers met de suiker. Breng de melk aan de kook, doe de hete melk bij de eidooiers en verhit het weer, maar laat het niet koken. Neem het mengsel van het vuur en voeg de andere ingrediënten toe. Doe het mengsel in een ijs-machine of bevries het in de vriezer, ongeveer 5 uur, roer in dat geval elk uur.

Meng de eidooiers met de suiker. Breng de melk aan de kook, doe de hete melk bij de eidooiers en verhit het weer, maar laat het niet koken. Neem het mengsel van het vuur, voeg de slagroom, de kaneel en de honing toe. Doe het mengsel in een ijs-machine of bevries het in de vriezer, ongeveer 4 uur, roer in dat geval elk uur. Schenk de likeur erover vlak voor het serveren.


Met vier bloedjes van kinderen kun je best ambitieus zijn en zelf ijs maken; wanneer je echter op het punt van foto-maken bent, gaat het weleens mis en ziet het ijs eruit als een mislukte vla. Natuurlijk had ik het nog eens over kunnen doen. Maar zo is nu eenmaal het leven van een moeder: de kinderen eten lekker zelfgemaakt ijs, de moeder is blij als ze de mislukte vla naar binnen mag lepelen! En dat mogen anderen ook best eens zien.