Italiaanse
recepten


Chocolade
recepten

Klik voor grotere foto
Mexicaanse
recepten

Recepten
met risotto
 

Chocolade semifreddo

 

Margarita ijs

 

Breng de melk aan de kook en voeg de rijst toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken gedurende 20 minuten en voeg langzamerhand de wijn toe. Roer vaak. Roer 35 gram suiker erdoor en laat de rijstpudding afkoelen. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers 3 minuten met de overgebleven suiker. Klop de slagroom stijf. Roer de room, de eidooiers, de rijstpudding, de chocolade en de sinaasappelschil door elkaar. Roer als laatste de eiwitten erdoor. Bevries het mengsel vier uur en haal het een kwartier voor consumptie uit de koelkast.

Voor dit recept was ik geïnspireerd door het boek "Jamie's Italië" van de beroemde kok en schrijver Jamie Olivier.

Meng de eidooiers, de suiker, de geraspte citroenschil en de room en verhit dit mengsel voorzichtig, in de magnetron (eerst 30 seconden, dan 15 seconden per keer, steeds roeren tussendoor) of au bain marie. Laat het mengsel afkoelen wanneer het dikker is geworden, Roer de tequila en citroensap erdoor. Zet het mengsel in de vriezer gedurende vier uur en roer elk uur, of gebruik een ijs-machine.

20 november is Dag van de Revolutie in Mexico: Op die dag in 1910 verklaarde Madero het regime van Di­az illegaal en riep op tot een opstand. Di­az noemde zijn voorganger dicator maar werd er zelf een. Klik op culinaire kalender voor meer links tussen recepten en wereldwijde geschiedenis.