Duitse
receptenRecepten uit
Beieren


Chocolade
recepten

Recepten
met frambozen
 

Frambozenbavarois

 

Chocolade-amandelpudding

 

 

Verhit een paar eetlepels room en los de gelatine erin op. Roer dit bij de frambozen. Klop de rest van de slagroom stijf met de suiker, en klop de eiwitten stijf. Doe de slagroom, frambozen, eidooiers en likeur bij elkaar en roer goed. Roer nu voorzichtig de eiwitten erdoor. Giet het mengsel in een puddingvorm en laat het vier uur opstijven in de koelkast.

Toen ik een klein meisje was, dat net kon lezen, wist ik al dat ik later zou gaan koken. Mijn moeder bezat precies één kookboek in die dagen, van C.J. Wannee, het Kookboek van de Huishoudschool, en daar las ik dan in met rode oortjes. Ik weet nog goed dat het boek begon met puddingen en bavarois. Lekkere plaatjes stonden er niet in, het was zwart-witte tekst, maar alleen de beschrijving maakte me al ongeduldig om al dat lekkers later te gaan bereiden! Niet dat ik wist hoe het moest smaken, want wij aten voornamelijk yoghurt en geklopte pudding uit pakjes, maar het leek me zo lekker. En het viel niet tegen!

Week de cake een uur in de likeur. Verhit een halve deciliter room en los de chocolade erin op; roer eerst de amandelspijs erdoor en vervolgens de andere ingrediënten. Doe het mengsel in een puddingvorm en laat de pudding minstens twee uur in de koelkast opstijven.