Citroentaart-
recepten


Aardbeien-
taartrecepten


Chocolade
recepten

 
 

Citroenrol

 

Witte chocoladetaart met aardbeien

 

Klop bloem, boter, eieren en 100 gram suiker goed door elkaar. Klop enkele minuten, verdeel dan het beslag over een bakplaat tot een dunne rechthoek en bak deze 8 minuten op 200 graden. Leg er een stuk bakpapier op en rol hem op. Laat hem 10 minuten liggen, rol hem uit en verdeel de lemon curd erover. Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker en verdeel dit over de lemon curd. Rol de cake opnieuw op. Zet hem een uur in de koelkast. Pers de citroen uit. Voeg zoveel sap toe aan de poedersuiker, dat er een mooi glazuur ontstaat en verdeel dit over de cakerol. Garneer met citroenschil.

Klop het meel, boter, melk, eieren en 50 gram van de suiker gedurende enkele minuten. Smelt 25 gram chocolade met 1 deciliter slagroom en roer dit erdoor. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak de taart 25 minuten op 180 graden. Laat de taart afkoelen en snijd hem in twee lagen. Smelt de overgebleven chocolade in 1 1/2 deciliter slagroom en laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur; klop het dan tot een dikke mousse en strijk het over de bodemlaag van de taart. Snijd 200 gram aardbeien in vieren en verdeel ze over de mousse, leg de toplaag van de taart erop. Klop de overgebleven slagroom met de overgebleven suiker en verdeel dit over de top en zijkanten van de taart. Maak de overgebleven aardbeien fijn met een vork, los de maizena op in een deciliter water en roer dit door de aardbeien, verhit het mengsel al roerend tot het dik wordt. Neem het van het vuur en roer de likeur erdoor. Laat afkoelen en schep het bovenop de taart.

Deze taart heb ik gebakken voor Vincent's vijftiende verjaardag, vandaar de vijftien kaarsjes. Laat de kaarsjes eraf, dan is de taart geschikt voor elke gelegenheid. Heerlijk en niet passend in welk dieet dan ook.