WORLDCOOK'S REIZEN - LONDEN
Recepten uit Groot BrittanniŽ Reizen naar Groot BrittaniŽ Reizen naar andere landen

In juli 2006 werd de London 100 years of car parade gereden, waarin wij ook deelnamen in onze Bristol. Er waren allerlei andere mooie oude auto's van verschillende soorten en maten, en er waren zelfs legervoertuigen. Een van de "soldaten" had geheel in stijl een zijden kous in zijn zak gedaan, en wuifde naarmee naar alle dames. Helaas voor hem had het niet zo'n effect meer als in 1945.

Hierboven zie je foto's van de Tower, de Tower Bridge en de Eye of London. De Tower werd gebouwd in de 11e eeuw door Willen van NormandiŽ (Willem de Veroveraar). Het diende als plaats om te leven en te feesten, maar meer nog als gevangenis waar meerdere beroemdheden hebben vastgezeten en zelfs hun hoofd verloren. De beroemdste onder hun was waarschijnlijk Anna Boleyn. Vandaag de dag is het een ongevaarlijk museum.
De Tower Bridge is veel jonger, die dateert uit 1894. De brug gebruikt hydraulische kracht, vroeger gegenereerd door stoom en nu door electriciteit. Het mooie rood, wit en blauw werden er in 1977 opgeschilders voor het Zilveren Jubileum van de koningin, daarvoor was de brug gewoon bruin. Je kunt er feestjes organiseren en is een continue exhibitie.
De "Eye of London", het grote reuzenrad op de oever van de Theems, is nog recenter en wordt ook wel landmark of the 21st century" genoemd. Het is 135 meter hoog en eigendom van British Airways. Het werd in 1999 geopend en heet daar ook wel Millennium Wheel. Ieder jaar op oudjaarsavond wordt hier vuurwerk
afgestoken.

De Theems is ook een attractie in Londen, overbrugd door een aantal prachtige bruggen en de hele dag vol boten. Wij hopten op een dubbeldekkerbus en maakten een rondje voor de lol, over het water en weer terug via een andere brug. De Theems speelt nog steeds een grote rol in het transport en er vinden ook een aantal sportevenementen plaats. Op de over van de Theems staat de Big Ben. Big Ben is eigenlijk de naam van de grote klok die in de toren van de Houses of Parliament hangt, die weegt 13,8 ton. Hij luidde voor het eerst in 1859. De toren heet St. Stephens Tower en de bel is waarschijnlijk vernoemd naar Sir Benjamin Hall, toenmalige First Commission of Works, die zijn naam erin heeft laten graveren.

We gingen ook naar de dierentuin. Het is een dierentuin van handzame afmeting en dateert al uit 1828, toen het nog een "alleen leden" club was, en met de leden werden niet de dieren bedoeld. Eerst was het voornamelijk in gebruik voor wetenschappelijke studie, maar na 20 jaar ging de tuin ook open voor publiek.

Bubble and squeak
Voor heerlijk Britse recepten, klik HIER