Chocolade
recepten


Recepten
met banaan


Nederlandse
recepten


Recepten uit
Noord-Brabant


Reizen naar
Nederland
 

Tropische chocoladetaart

 

Kruidkoek

 
  • 200 GRAM ZELFRIJZEND BAKMEEL
  • 100 GRAM VOLKOREN MEEL
  • 100 GRAM ZACHTE BOTER
  • 2 EIEREN
  • 2 DECILITER MELK
  • 2 APPELS, schoongemaakt en kleingesneden
  • 2 EETLEPELS KOEKKRUIDEN
  • 2 THEELEPELS GERASPTE GEMBERWORTEL

Maak een deeg van 60 gram bloem, 20 gram koude boter, 25 gram suiker en 1 ei. Zet het deeg een half uur in de koelkast, rol het uit tot een cirkel zo groot als een springvorm en bak de deegbodem een kwartier op 175 graden. Laat hem afkoelen en verdeel de jam over de bodem.
Doe de maizena, 80 gram boter, 100 gram bloem, 200 gram suiker, 4 eieren and 100 gram gesmolten chocolade bij elkaar en mix 2 minuten met een electrische mixer. Spreid het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het 10 minuten op 200 graden, laat het deeg afkoelen en snijd het in 5 lange stukken met dezelfde breedte.
Snijd de bananen klein (houd een paar plakjes achter voor de garnering). Laat 1 deciliter room heet worden en los de gelatine erin op. Laat het afkoelen. Klop 2 deciliter slagroom en voeg toe aan het gelatinemengsel. Verdeel dit over de cake-stukken. Rol er eentje op en zet hem middenop de jam op de deegbodem. Rol de andere strips er omheen, met de droge kant naar buiten. Snijd de bodem bij als de laatste strip erom heen staat.
Smelt de laatste 100 gram chocolade, meng met 2 eidooiers, klop 2 eiwitten stijf, klop de laatste slagroom stijf. Meng het chocolademengsel eerst met de room en roer dan de eiwitten erdoor. Verdeel dit over de bovenkant en zijkanten van de taart en garneer met banaan.

Bij het maken van deze taart werd ik geÑ—nspireerd door de "Heren chocolade taart" een recept van Harry Mercuur, de bekende patissier uit Amersfoort. Het is een beetje ingewikkeld en kost wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Doe de beide soorten meel, suiker, eieren, boter en melk bij elkaar en klop 5 minuten met een electrische mixer. Roer de gember erbij. Giet het beslag in een cakevorm en duw de appelplakjes in de bovenkant. Bak de cake 45 minuten op 160 graden.